fbpx

Nørre Vorupør

Byggegrundene i Vesterhavspark er placeret i Vorupør, også kaldet Nørre Vorupør, et lille fiskerleje tilhørende Thisted Kommune i det vestlige Thy. Den lille kystby er kendt for sit kystfiskeri, der historisk set har været omdrejningspunkt for byen.

Vesterhavspark i Nørre Vorupør: En byggegrund med naturen i baghaven

Vesterhavspark

I dag praktiseres erhvervsfiskeriet fortsat med kystbåde fra den åbne strand i Nørre Vorupør, ligesom fritidsfiskeri også er en populær aktivitet. De stolte fiskeritraditioner er byens varetegn, noget Fiskeri- og Redningsmuseet samt museet Nordsø Akvariet placeret på byens hovedgade kan berette livligt om.

Med en placering helt ned til Vesterhavets brusende bølger er et køb af en byggegrund i Vesterhavspark i Nørre Vorupør lig begyndelsen på et liv i nær kontakt med naturen. Nørre Vorupør er nemlig også en del af Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark, der er hjemsted for et alsidigt plante- og dyreliv. Området, der omgiver vores byggegrunde i Vesterhavspark, er karakteriseret ved sit dynamiske klitlandskab langs kysten og rummer et væld af muligheder for naturoplevelser for enhver smag.

Nørre Vorupør: Et spirende lokalmiljø

I sommerhalvåret forvandles Nørre Vorupør til en livlig badeby, der grundet sin unikke beliggenhed tiltrækker både turister og sommerhusgæster såvel som lokale og fastboende. Som ejer af en helårsgrund eller en sommerhusgrund i Vesterhavspark har man således det bedste udgangspunkt for at nyde den danske sommer i smukke omgivelser ved Vesterhavet. Byens erhvervsliv og turisme har oplevet en opblomstring, ligesom kulturliv og aktiviteter er i rivende udvikling. Et eksempel er oprettelsen af Danmarks første havbad i Nørre Vorupør, der bidrager til at skabe trygge badeforhold ved Vesterhavet.

Havbadet kan benyttes til svømning, dykning og leg, men også til at forbedre sine færdigheder i havkajak, før man kaster sig ud i Vesterhavets bølger på egen hånd. Trods et liv i tæt kontakt med naturen, er der ikke langt til de nærmeste nabobyer, Stenbjerg og Hundborg, der ligger henholdsvis 4 km mod syd og 8 kilometer mod øst. Fra byggegrundene i Vesterhavspark i Nørre Vorupør er der desuden 22 kilometer til Thisted, imens Klitmøller blot befinder sig 15 km nord for byen.

Kultur i Nørre Vorupør

Med en grund i Vesterhavspark befinder man sig heller ikke langt fra kulturelle oplevelser. Foruden aktiviteter tilknyttet havet og den omkringliggende natur byder Nørre Vorupør nemlig også på en række kulturelle tilbud. Vorupør Museum er en del af Museum Thy og fortæller om byens udvikling samt livet ved kysten gennem tiden. Museet holder til i et gammelt bådeværft og udstiller genstande fra kyst- og fiskerlivet i begyndelsen af 1800-tallet. Nørre Vorupør rummer også en række muligheder for de kulinarisk interesserede, blandt andet hos Stenbjerg Kro & Badehotel, der byder på egnsprægede retter med lokale råvarer fra Nationalpark Thy og omegn. De kulturelle initiativer i området omkring byggegrundene i Vesterhavspark i Nørre Vorupør er alsidige og nytænkende, hvad det relativt nye tiltag, vinterbadefestivalen i Vorupør Havbad, afholdt af Thy Turistforening og Vorupør Kulturforening i samarbejde med en række lokale, er et godt eksempel på.

Interesseret i en fremvisning? 🏠
Interesseret i en fremvisning? 🏠
Book fremvisning