fbpx

Klitmøller

Blot 15 km nord for byggegrundene i Vesterhavspark i Nørre Vorupør ligger det lille fiskerleje, Klitmøller. Her er der rig mulighed for at udforske Nationalpark Thy yderligere, ligesom byen er centrum for en række forskellige aktiviteter.

Naturen i centrum i Klitmøller

Vesterhavspark

Selvom man med en grund i Nørre Vorupør har adskillige naturoplevelser inden for rækkevidde, er der også rig mulighed for at udforske øvrige områder af Nationalpark Thy. I området mellem Klitmøller og Hanstholm finder man Hanstholm Vildtreservat, et område der udgør den nordligste del af Nationalpark Thy.

I Klitmøller befinder man sig således tæt på et helt særligt naturområde, der rummer et mangfoldigt dyreliv, herunder sjældne fuglearter og bestande af krondyr. Hanstholm Vildtreservat er fredet, og for at beskytte området er der begrænset adgang til visse dele af reservatet, men der er dog adgang til den del af området, der befinder sig mellem havet og Kystvejen. Et nyere tiltag nær Klitmøller er oprettelsen af en natursti langs Klitmøller Å kaldet Ny Foreningsvej. Tanken bag naturstien er at gøre naturområdet i Klitmøller tilgængeligt for alle samt at skabe endnu bedre muligheder for samvær i naturen. Alt dette er naturoplevelser, der er at finde blot få kilometer fra helårs- og sommerhusgrundene i Vesterhavspark i Nørre Vorupør.

Naturoplevelser i Klitmøller

Med et hus eller sommerhus i Nørre Vorupør er der ikke langt til de mange naturtilbud i og omkring Klitmøller. Udover at være kendt som et af Nordeuropas bedste surf-områder kan Klitmøller nemlig også byde på unikke vandreture, rideture og cykelture i de omkringliggende naturområder, ligesom der er mulighed for at leje havkajakker og begive sig ud i Vesterhavets bølger. Sydøst for Klitmøller finder man desuden Nors Sø og Vandet Sø, to af Danmarks reneste søer, der begge er populære udflugtsmål for både lystfiskere og badegæster. Foruden de mange muligheder for at boltre sig i naturen byder Klitmøller også på en række hyggelige spisesteder, butikker og produktion af kunsthåndværk.

Interesseret i en fremvisning? 🏠
Interesseret i en fremvisning? 🏠
Book fremvisning